KV Kortrijk gaat met 0-3 winnen bij vierdeklasser SW Harelbeke

SW Harelbeke had eerder deze week SV Zulte Waregem al op een gelijkspel gehouden, KV Kortrijk toonde zich echter een maatje te sterk en won met 0-3 na goals van Pavlovic, Chevalier en Capon werd de klus geklaard.

KV Kortrijk heeft er net een stage dicht bij de Frane Opaalkust op zitten. De Kerels waren aan hun derde oefenmatch toe in aanloop naar het nieuwe seizoen. Een 500-tal supporters waren opgedaagd. Ze zagen na zeven minuten een eerste grote kans voor KVK. Dupuis kopte een huizenhoge kans maar nipt naast. Het tempo verdween na het eerste kwartier wat uit de wedstrijd, maar halfweg de eerste helft zette Santini de Kerels bijna op voorsprong. Een hard schot van de Kroaat zoefde maar net naast. Tien minuten voor de rust was de openingstreffer er dan toch. Op aangeven van Mahau knikte Pavlovic de 1-0 staalhard tegen de netten.

In een zeer matige tweede helft verdubbelde Chevalier de score voor de Kerels. Na dit doelpunt viel er lange tijd niets meer te beleven tot Capon vijf minuten voor tijd de 3-0 eindstand op het scorebord zette.

Zaterdag 28 juni staat de volgende oefenmatch al op het programma tegen derdeklasser Gullegem om 16 uur.