KV Kortrijk bekert verder na moeizame zege tegen Sprimont

Tegen amateurclub Sprimont maakte invaller Hervé Kage het verschil met twee doelpunten.

Voor de bekermatch tegen Sprimont kregen heel wat basisspelers rust bij KVK. Met Sifakis, Boyer, Barbaric, D’Haene, De Mets en Veldwijk kwamen maar liefst zes nieuwe namen aan de aftrap ten opzichte van de 2-1 nederlaag op Zulte Waregem. De Kerels begonnen slap aan de partij. In de tweede minuut waren de bezoekers al dicht bij een openingsdoelpunt. Goffin stond alleen vrij op een hoekschop, maar kopte zwak in de handen van Sifakis. In de zevende minuut kwam de thuisploeg voor het eerst piepen via een afstandsschot van Rolland.

Slappe eerste helft

KVK kon in het openingskwartier niet voor dreiging, integendeel. Het was Sprimont dat het betere voetbal op de mat bracht. In de 19e minuut stormde Henry Sahuke door de Kortrijkse defensie, maar knalde daarna voorlangs. Iets over halfweg de eerste helft was de thuisploeg wel dicht bij de openingstreffer. Een prima voorzet van D’Haene kwam in de voeten van Mercier terecht. Die haalde fors uit, maar de volley van de Fransman ging hoog over. Enkele minuten later kon diezelfde Mercier niet profiteren van geklungel van Sprimont-doelman Jaa. Het Guldensporenstadion slaakte een diepe zucht toen Goutas tien minuten voor de rust een bal van de lijn haalde. Aan de overkant ging een schot van Barbaric nipt naast.

Kage twee keer

Na de rust mocht Veldwijk in de kleedkamer blijven. Hij werd vervangen door Papazoglou. Het was opnieuw Sprimont dat het beste uit de startblokken schoot. Een pegel van Ndongola ging maar net over. Kortrijk nam daarna steeds meer het heft in eigen handen. Een knal van Mercier ging nipt naast en ook Rolland kreeg het leer niet tussen het doelkader. Belhocine greep halfweg de tweede helft in en bracht met Kage een van zijn sterkhouders in de ploeg. Met nog een kwartier op de klok begon de tijd te dringen voor de Kerels. Tien minuten voor tijd was het eindelijk raak. Na een blunder van Sprimont-doelman Jaa vlamde invaller Kage de bal in het dak van het doel. In de slotfase prikte diezelfde Kage nog de 2-0 eindstand tegen de netten.