Kunstgrasveld voor Daring Ruddervoorde

Redactie KW

Op domein Riderfort in Ruddervoorde start op het einde van het voetbalseizoen de aanleg van een kunstgrasveld. Dat maakte Oostkamps burgemeester Jan de Keyser bekend tijdens het persmoment naar aanleiding van 100 dagen burgemeester. Ook met club SKD Hertsberge wordt overlegd over de komst van eenzelfde terrein.

“Zowel Daring Ruddervoorde als SKD Hertsberge trekken heel wat jonge spelers aan en daarom voorzien we voor beide clubs een kunstgrasveld”, verduidelijkt burgemeester Jan de Keyser. Na de aanleg van twee kunstgrasterreinen voor KSV Oostkamp aan de Valkaart volgen nu dus Ruddervoorde en Hertsberge. Voor Ruddervoorde is de komst nakende: ten laatste in september 2018 zou het nieuwe terrein ingepalmd worden door de club.

“Na gesprekken tussen de club en de gemeente zijn we overeengekomen de werkzaamheden te starten net na het voetbalseizoen”, zegt de Keyser. “Daring Ruddervorde neemt de zorgen van de terreinen ook volledig op zich.” Ook voor SKD Hertsberge lijkt een toekomstig kunstgrasveld niet meer veraf. “Met Herstberge zijn we in overleg. De optie is genomen om daar in 2020 een kunstgrasveld te voorzien. Dat kadert in het meerjarenplan ’18,’ 19 en ’20. Ook zij nemen de zorgplicht op zich.”

De gemeente Oostkamp zal op termijn dus vier kunstgrasterreinen rijk zijn. “De ploegen zijn alvast heel enthousiast over dit initiatief”, aldus nog de burgemeester. Het aanleggen van het kunstgrasveld in domein Riderfort wordt geschat op 400.000 euro. Er wordt ook LED-verlichting voorzien bij het nieuwe terrein.

(NDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier