Kunstgrasveld nog niet klaar: SCT Menen moet zondag toch weer op akker voetballen

Redactie KW

De spelers en de entourage van voetbalclub SCT Menen hadden zo lang uitgekeken naar het debuut zondag op het gloednieuw kunstgrasveld op de Vauban. Maar omdat de aanleg van de atletiekpiste naast het voetbalterrein nog niet klaar is, moeten de spelers zondag toch weer gaan shotten op de akker op Ter Linde.

Nochtans is de affiche van zondag niet min: een derde ronde in de Beker van België tegen streekgenoot Wervik. Door het belang van die wedstrijd wilde trainer Pascal Verriest de match zeker op het nieuw kunstgrasveld op de Vauban aantreden. Het terrein zou donderdag gekeurd worden en dan zou het ook allemaal in kannen en kruiken zijn. Ook op het Facebookevent dat afgelopen weekend werd aangemaakt stond duidelijk dat de derby zondag om 16u op de Vauban zou doorgaan.

Niet dus. De reden? De aanleg van de atletiekpiste -eveneens in kunststof- die nog volop bezig is. Daardoor is niet heel het voetbalterrein bespeelbaar en ook aan de ingang van het stadion en rond de tribune ligt nog heel wat werkmateriaal. Onmogelijk dus om daar een officiële voetbalwedstrijd te laten doorgaan met toeschouwers.

De spelers zijn alvast niet te spreken over het feit dat ze net als vorige week tegen Dendermonde moeten aantreden op Ter Linde waar het veld door de droogte omgetoverd is tot een allegaartje van onkruid, stenen, aarde en hier en daar een plukje dor gras. Verdediger Gianni Derieuw vroeg zich op facebook al luidop af of de match niet in Wervik gespeeld kon worden. Maar Menen is niet van plan het thuisvoordeel af te staan en bovendien zou het terrein in Wervik er ook niet fantastisch bijliggen. Aanvaller Gianny Vanhaecke voegde er op het sociaal medium zelfs nog een cynisch applausje aan toe.

En vanavond zal een oefenwedstrijd tegen Winkel Sport allicht extra zout in de wonde gooien, want die werd speciaal gepland op het kunstgrasterrein van Ledegem.

Wanneer de eerste wedstrijd op het kunstgrasveld in de Vauban nu effectief zal doorgaan is nog niet gekend. Feit is wel dat de werken tegen de start van de competitie -begin september- helemaal af moeten zijn.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier