KSV Roeselare ziet verdiende driepunter uit de handen glippen

Davy Brouwers zorgde voor de 2-1. © VDB
Redactie KW

In een fel gecontesteerd thuisduel (2-2) bracht een rechtstreekse voorzetgoal van ex-KSVR-spits Vandamme de bezoekers uit Deinze in extremis langszij.

Franky Van der Elst bracht met Brouckaert, Ragolle, Lépicier en Owusu vier nieuwe namen tussen de lijnen. Al na vier minuten zorgde die laatste voor de vroege 1-0. Coussement trok voor en na een teruglegger van Brouwers mocht de gewezen Cercle-spits vrijwel meteen aan het juichen. En bijna werd het langs diezelfde Owusu zelfs 2-0. Nieuwe voorzet Coussement, maar dit keer was Vandenberghe bij de pinken om het leer via de lat uit doel te houden. Een stevige Roeselaarse start, tot de thuisploeg na een wel erg strenge rode kaart voor Brouckaert (na een contact met De Neve) met zijn tienen verder moest en Deinze met pogingen van Shkodra (op de lat) en Vandamme (kopbal op Malherbe) gaandeweg beter in de match kwam.

Een tegenoffensief dat na de koffie leek gaan liggen toen een voorzet van Brouwers al vroeg op de bovenkant van de kruising viel en een actie via Damman, Owusu en Brouwers wat later beter verdiende. Op aangeven van de assistent viel het verdict na een aangeschoten bal op Borry aan de overkant. Bal op de stip, omgezet door Mezine en alles te herdoen. Een dertiende treffer van Brouwers zette de thuisploeg een tweede keer op winstkoers. Geen garantie op een felbevochten zege, want met een verdwaald voorzetschot was het in de slotminuten aan Jamaïque Vandamme (ex-KSVR) om het scoreverloop een laatste keer op z’n kop te zetten.

(SBE – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier