KSV Roeselare ziet concurrent Lierse verzwakken, met dank aan eigen Chinese investeerder

© BELGA
Redactie KW

Leider in 1B KSK Lierse laat in het heetst van de strijd om de tweede periodetitel en de dubbele finale een van haar beste spelers met onmiddellijke ingang naar China vertrekken.

De club maakte maandagavond op haar website de transfer bekend van haar Belgisch-Keniaanse flankspeler Ayub Masika (24). Eén van de absolute sterkhouders uit de Proximus League vertrekt naar de Chinese tweedeklasser Beijing Renhe Football Club. De club is eigendom van Dai Xiu Li Hawken, investeerder bij KSV Roeselare, en haar broer. Het Lierse bestuur beseft dat de timing voor deze uitgaande transfer niet ideaal is, maar er hangt een serieuze meerwaarde aan deze transfer voor de financiële stabiliteit van de club.

De speler werd in 2016 na een huurperiode definitief overgenomen van KRC Genk voor 100.000 euro. De Chinese club zou nu 1.000.000 euro betalen voor Masika. Lierse zegt dat deze transfer niets afdoet aan de ambities, waarbij de focus ligt op het winnen van de laatste competitiewedstrijd volgende zondag en de strijd om de mogelijke promotie naar 1A.

(FBR – Foto Belga)