KSV Roeselare zet stevige reeks lustig voort

KSVR had aan goals van Ebrahima ‘Ibou’ Sawaneh en Mathieu Cornet genoeg om deze namiddag Lommel United met 2-1-cijfers op afstand te houden.

Bij thuisploeg Roeselare kwam door de schorsing van Van Eenoo de terug fitte Seoudi in de ploeg. KSVR trok net als vorige week tegen Lierse al van bij de aftrap hard van leer, wat al na vijf minuten een prima mogelijkheid opleverde toen Kehli een voorzet op het hoofd van Seoudi schilderde en Lommel-doelman Bertrams het leer in hoekschop bokste. Meer geluk bij de derde bal tussen de palen, want na een redding van Biebauw op een schot van Valcke (ex-Cercle Brugge) was de derde kans van de middag er opnieuw eentje voor wit-zwart. Voorzet Kis en Ibou deed wat Seoudi op een haar na niet lukte: 1-0. Na balverlies van Lenaerts werd het nog voor halfweg 2-0. Cornet nam het geschenkje aan en deponeerde zijn derde van het seizoen dankbaar in de verste hoek.

Felbevochten zege

De buit leek binnen, tot Deferm aan de overkant op vrije trap vrijwel meteen tegenscoorde en de Lommelnaar er zo vanuit het niets weer een wedstrijd van maakte. Bij de thuisploeg kwamen onder meer nog Kehli (afgeblokt), Seoudi (gered door Bertrams) en Godwin (onbesuisd naast) dicht bij een derde treffer, maar op pogingen van Gueroui en De Bruyn moest in de tweede helft ook Biebauw zich tot twee keer toe reppen om de Limburgers van de gelijkmaker te houden. Gescoord werd er evenwel niet meer, waardoor Roeselare nu al veertien wedstrijden ongeslagen blijft en door deze zege (en door het onderlinge puntenverlies van Lierse en Antwerp die vrijdag 2-2 gelijkspeelden) mee oprukt naar een met OH Leuven gedeelde eerste plaats in de strijd om de tweede periode.