KSV Roeselare wint met het kleinste verschil bij White Star Bruxelles

Een doelpunt van Olivier Myny volstond voor de tweedeklasser om de vierde uitzege van dit seizoen te pakken.

In een wel heel erg leeg Edmond Machtensstadion kwam het initiatief in de eerste helft vooral van de thuisploeg, die op het kwartier de stevige Fall een aflegger onbegrijpelijk over het wit-zwarte doel zag schieten. Enkele minuten nadat Courgnaud slap in de handen van Lentz had getrapt, was het een vrije trap van Camozzato die voor het eerste Roeselaarse gevaar zorgde, maar thuisdoelman Belin haalde het leer van onder de lat.

Het sein voor een 0-0 bij de koffie, want bij de Brusselaars probeerde Traoré het dan nog wel twee keer vanop afstand, veel succes leverde dit ook de gewezen Zulte Waregem-spits niet op. Net als de laatste poging voor de rust, was de eerste ingeving erna er opnieuw eentje van Traoré, die een kopbal op voorzet van Fall al vroeg in de tweede helft naast devieerde.

Bij Roeselare bleef het ondanks wat meer drang naar voor wachten op een opening en een vijfde gelijkspel leek in de maak. Lentz bracht nog redding op een niet al te gevaarlijke kopbal van Diop, maar negen minuten voor affluiten was het Olivier Myny die met een late treffer KSVR in extremis de volle buit bezorgde.