KSV Roeselare vindt vlot de weg naar doel bij buur KSK Oostnieuwkerke

Op bezoek bij de eersteprovincialer won wit-zwart na doelpunten van Borry (2x), Impens, De Rechter (2x) en Brouwers op een zonnige nationale feestdag met 1-6.

Bij Roeselare begon trainer Van der Elst in grote lijnen met de jongens die zaterdag tegen derdeklasser Torhout het laatste halfuur vol maakten. Het balbezit ging zoals verwacht naar de bezoekers, maar het was thuisspeler Lugghe die de nul na negen minuten van het bord veegde : goed voor het eerste Roeselaarse tegendoelpunt in vier oefenpartijen. Met twee kopbaldoelpunten van Borry (telkens op hoekschop van Vanfleteren) kantelde de score in een eerste helft zonder al te veel uitgespeelde kansen evenwel terecht in het voordeel van een dominerend KSVR.

Ook het eerste kwartier van de tweede helft bleven de elf Roeselaarse starters tussen de lijnen. Zo kon Impens (op aangeven van Mputu) aandikken tot 1-3 en zorgden doelpunten van invallers De Rechter (2x) en Brouwers er uiteindelijk voor dat de tweedeklasser – op een kleine drie weken van de competitiestart – de zesde oefenzege op zeven wedstrijden op zak mocht steken.