KSV Roeselare verspeelt leidersplaats aan uitgekookt Beerschot

Octavio Merlo Manteca (Beerschot) en Gregory Grisez (Roeselare) in actie. © Belga

In een rechtstreeks duel voor de leidersstek verloor wit-zwart na drie goals in de tweede helft van de Antwerpse fusieploeg.

De geblesseerde Maël Lépicier bleef noodgedwongen aan de kant, waardoor Brodic net als in het bekerduel van tegen Bilzen-Waltwilder aan de aftrap verscheen. De thuisploeg begon met aanvallende intenties maar moest al na zes minuten op achtervolgen toen Messoudi na een ingestudeerde vrije trap de nul van het bord veegde. Een opdoffer die de thuisploeg maar moeizaam te boven kwam. Twee keer nog Roeselare voor de rust: zo moest Romo aan de bak op een schot van Dufour en kreeg na een ren over rechts ook Damman het leer niet tussen de palen.

De tweede helft begon met een door Biebauw geredde vrijschop van Losada. Eentje om over te doen dacht Grisez, die nauwelijks een minuut later zijn krul op de kruising mikte. De laatste echte doelkans van de avond, want toen Borry na een counter Messoudi onderuit haalde en Losada verdubbelde, was een onfortuinlijk Roeselare eraan voor de moeite. Met elk nog een tweede goal zorgden Losada en Messoudi in de slotminuten voor de te zware 0-4-eindcijfers.

(SB)

KSV Roeselare – Beerschot-Wilrijk 0-4

Roeselare: Biebauw, Damman, Borry (69′ Ibou), Zolotic, Grisez, Van Acker, Lecomte, Dufour, Brodic (46′ Godwin), Brouwers, Samyn (87′ Maletic).

Beerschot-Wilrijk: Romo, Van den Bergh, Prychyneko, Dom, Van Hyfte, Maes, Placca (88′ Boulaouali), Pietermaat, Losada, Messoudi (90′ Octavio), Diarra.

Doelpunten: 7′ Messoudi 0-1, 63′ Losada 0-2 (pen.), 79′ Messoudi 0-3, 81′ Losada 0-4.

Gele kaarten: 32′ Prychenko, 50′ Diarra, 63′ Borry, 64′ Pietermaat.

Scheidsrechter: D’Hondt.