KSV Roeselare verspeelt laatste kans op tweede periode

Uit bij zwarte beest Tubeke verloor wit-zwart na twee late tegengoals met 3-1.

Door de nederlaag van Antwerp was wit-zwart voor aftrap nog in de running om na de eerste periode mits wat meeval ook de tweede op zak te steken. Het moest daarvoor in de resterende drie matchen negen op negen halen en bovendien ook duimen dat Lierse – dat zaterdag op de Bosuil met 0-2 won – zich volgende week in Lommel op puntenverlies laat betrappen.

Mathematisch gezien niet onmogelijk, ware het niet dat het thuisploeg Tubize was dat in het amper gevulde Stade Leburton met een rake vrije trap van Mégan Laurent al na vijf minuten de score opende. Het sein voor de bezoekers om meer druk naar voor te zetten.

Niet zonder succes, want toen Samy Kehli op een indraaiende hoekschop van Kis nog binnen het kwartier kon tegenscoren leek in een eerste helft met veel tempo en beweging alles al snel te herdoen.

Tweede helft

Ook thuisploeg Tubize kon in de strijd om de vierde stek in het algemene klassement te verzekeren de punten goed gebruiken. En zo leuk als het eerste kwartier begon, zo slordig bleek het voetbal aan weerszijden in een met foute passes bezaaide tweede helft.

Wat op de voetballende manier uitbleef, lukte Mégan Laurent in de slotminuten wel: vrije trap aan de rand van de zestien, onderkant lat en 2-1. Op een ultieme counter mocht de ingevallen Jordan Henri nog aandikken tot 3-1.

Geen tweede zege op rij dus voor de troepen van Mercier, die in de tweede periode op twee wedstrijden van het einde nu op zes en vier punten volgen van de respectievelijke nummers één en twee, Lierse en Antwerp.

(SBE – foto’s Belga)

AFC Tubeke – KSV Roeselare: 3-1

Roeselare: Coppens, Monteyne, Schmisser, Kompany, Kis, Van Acker, Kehli, Lecomte, Seoudi (69′ Bochet), Brouwers (46′ Jakolis), Stevance (78′ Ibou).

Doelpunten: 5′ M. Laurent 1-0, 15′ Kehli 1-1, 87′ M. Laurent 2-1, 90′ Henri 3-1.