KSV Roeselare verliest zwaar bij Beerschot-Wilrijk

© BELGA
Redactie KW

In een wedstrijd waarin wit-zwart nooit bij machte was om de co-leider in verlegenheid te brengen trokken de troepen van Dennis van Wijk voor het eerst sinds de trainerswissel aan het kortste eind. Het werd 5-0

De thuisploeg moest winnen om in de running te blijven voor de eerste periode en diende dit om het doelpuntensaldo op te krikken bovendien met zo’n ruim mogelijke cijfers zien te doen. Een scenario dat de jongens van Marc Brys verleidde tot een grote drang naar voor. Zo mocht François al vroeg aanleggen vanop afstand (gered door Biebauw) en maakte Messoudi er op voorzet van Placca nauwelijks een handvol minuten later al even snel 1-0 van. Roeselare had het moeilijk met het forse tempo van de Antwerpenaren en kreeg na dik twintig minuten een tweede treffer om de oren. François kon zich doorzetten op rechts en opnieuw mocht Messoudi scoren.

Match gespeeld dus, want Roeselare, dat slaagde er maar niet in om tot een voldragen aanval te komen. En Beerschot? Dat deed lustig door waarmee het bezig was. Op een verloren gewaande voorzet van Losada maakte Placca er vanuit de vlucht nog voor de rust 3-0 van.

Van Wijk reageerde en bracht na de koffie met Seoudi en Samyn twee nieuwe namen tussen de lijnen. Het balbezit was nu voor Roeselare, maar toen Vermeire na een duwfout van Zolotic op Hoffer naar de stip wees was ook de vierde treffer van de avond er eentje voor een ontketend Beerschot. Tot vreugde van het talrijk opgekomen thuispubliek, dat na een individuele actie van Placca op het uur zowaar nog een vijfde keer mocht juichen.

(SBE)

Beerschot-Wilrijk – KSV Roeselare 5-0.

Beerschot: Romo, François (46′ Dom), Prychynenko, Swinkels, Van Den Bergh, Van Hyfte, Maes, Losada (87′ Schaessens), Messoudi (75′ Octavio), Placca, Hoffer.

Roeselare: Biebauw, Damman, Schmisser, Zolotic, Grisez, Lemoine, Van Acker (46′ Seoudi), Lépicier, Lecomte (46′ Samyn), Brouwers (78′ Xu), Cornet.

Doelpunten: 9′ Messoudi 1-0, 24′ Messoudi 2-0, 33′ Placca 3-0, 54′ Losada 4-0 (pen.), 65′ Placca 5-0.

Gele kaarten: 24′ Biebauw, 54′ Schmisser, 55′ Lépicier, 58′ Losada.

Scheidsrechter: Vermeire.