KSV Roeselare verliest na stevig weerwerk met kleinste verschil van Antwerp

Antwerp-middenvelder Geoffry Hairemans schermt de bal af voor KSVR-aanvaller Samy Kehli en de aanstormende Thibaut Van Acker. © SBE

Bij de titelfavoriet uit Antwerpen lukte Limbombe in de tweede helft het enige doelpunt van de avond.

KSVR-trainer Mercier begon met de elf van vorige week en hield nieuwkomers Biebauw, Van Eenoo en Ibou op de bank. Na prikjes langs Buyl en Colpaert was de eerste grote kans er eentje voor de bezoekers: voorzet Damman en deviatie Grisez, maar te slap om de thuisgoalie te bedreigen. Het bleef met twee Antwerpse mogelijkheden op een handvol minuten – zo trapte Limbombe van dichtbij hoog over en scoorde Biset uit buitenspel – en een kopbal van Seoudi (op Kudimbana) erg leuk om volgen. Op voorzet van Dequevy mikte Lallemand naast. Een over drie kwartier te rechtvaardigen 0-0 dus.

In een door een felle Antwerpse start gekenmerkte tweede helft mikte Hairemans al vroeg over. Wat later lag Coppens in de weg om Limbombe van de 1-0 te houden en kreeg ook Omolo de bal niet in het mandje. Roeselare probeerde het nog wel langs Kehli (indraaiende voorzet gepakt door Kudimbana) maar moest zich ondanks verdienstelijk verweer toch gewonnen geven toen Limbombe de voor de thuisploeg verlossende treffer door een bos van benen tegen de netten schoof. In een slotfase van alles of niets mikte Kehli na een individuele actie de laatste aanval van de avond op de voor Kudimbana ingevallen Debaty.

(SBE)

R. Antwerp FC: Kudimbana (64′ Debaty), Dom (25′ Corryn), Biset, Colpaert, Vansteenkiste, Buyl, Omolo, Hairemans, Limbombe, Dequevy (81′ Dierckx), Lallemand.

KSV Roeselare: Coppens, Damman, Raes, Zolotic, Kis, Van Acker (73′ Van Eenoo), Seoudi (64′ Lépicier), Lecomte, Kehli, Grisez (66′ Ibou), Brouwers.

Doelpunt: 58′ Limbombe 1-0.

Gele kaarten: 25′ Buyl, 37′ Kis.