KSV Roeselare verliest na late tegengoal van leider Sint-Truiden

© VDB

Een doelpunt van de Truidense invaller Momi was op Schiervelde goed voor de enige treffer van de avond.

In een kansarme eerste helft kwam de eerste dreiging er langs de snelle Myny, maar de Roeselaarse vleugelspeler mikte overhaast voorlangs. Het balbezit ging aanvankelijk naar de bezoekers, wat zich bij de Kanaries beperkte tot een ongevaarlijk inkoppen van Schils. Een logische 0-0 dus bij het rustsignaal, waar beide teams zich ook na een vluchtschot van Baherle en een afgeblokt schot van nogmaals Myny zonder veel mopperen probleemloos mee konden verzoenen.

Moeilijk te ontwrichten Roeselaarse defensie

Kort na de rust zag de bij Sint-Truiden ingevallen Momi een kopbal op vrijschop al vroeg worden afgevlagd. De tweede helft kabbelde voort op het elan van de eerste periode. De bezoekers wilden wel vooruit, maar hadden het moeilijk om de Roeselaarse defensie te ontwrichten. Wit-zwart bleef wachten op de tegenstoot en een gelijkspel leek na een tweede afgevlagde treffer van Momi in de lucht te hangen, tot diezelfde Momi bij een derde noemenswaardig balcontact in de slotminuten dan toch kon scoren en er – ondanks een late trap van Damman op de lat – voor zorgde dat KSVR voor het eerst in ruim twee maanden tijd nog eens verloor. (SBE)