KSV Roeselare verliest na dubbele uitsluiting met 3-0 in Bergen

© VDB
Redactie KW

Met een twee rode kaarten en een vroege strafschopgoal tegen blijft tweedeklasser KSV Roeselare in de hoek waar de klappen vallen.

KSVR verraste door met drie centrale verdedigers te starten, waardoor de jonge Brugse belofte Alexander Embrechts voor het eerst in de basis verscheen. Met een listige vrijschop viel de eerste dreiging langs Roeselare-zijde te noteren, maar thuisdoelman Saussez weerde uit de korte hoek. Zonder echt gevaarlijk te zijn probeerde de thuisploeg het vooral vanuit de tweede lijn. Een niet onlogische 0-0 ruststand leek in de lucht te hangen, tot Embrechts na een discutabel contact in de zestien werd uitgesloten en Gnohéré de score vanop de stip mocht openen.

Ook De Rechter rood

Een domper voor wit-zwart, dat niet alleen met tien verder moest maar meteen ook het tactische plannetje in duigen zag vallen. Toen thuisaanvoerder Kéré en opnieuw Gnohéré de Bergense voorsprong al vroeg in de tweede helft op 3-0 brachten en in een vrij faire partij ook De Rechter met rechtstreeks rood van het veld werd gestuurd, bleek de wedstrijd nog binnen het uur beslist. Volgende zaterdag wacht de troepen van Franky Van der Elst tegen nieuwkomer Seraing een vierde thuiswedstrijd van dit seizoen.

(SBE – foto a-VDB)