KSV Roeselare verliest met vooroorlogse 3-5-cijfers van Moeskroen

Op speeldag drie van de play-offs verloor KSVR in eigen huis van de nog op een licentie wachtende Henegouwers.

Thuistrainer Mercier verraste door van de elf die vorige week startten maar vier spelers tussen de lijnen te houden. Hierdoor kwam onder meer ook doelman Coppens in de ploeg, en die mocht na een ren van Diedhiou al na twee minuten aan de bak om de nul op het bord te houden. Roeselare reageerde met een kopbal van Cornet, maar in een eerste helft met weinig tempo en vooral veel middenveldspel viel de 0-1 niet toevallig op de counter. Tirpan mocht aanleggen van aan de rand van de zestien, Coppens kon redden en Diedhiou wist raad met de rebound: 0-1. Opnieuw vanuit de omschakeling leek de match nog voor de rust gespeeld toen Trezeguet zich voorbij twee verdedigers dribbelde en de Anderlecht-huurling zonder veel hinder de bordjes op 0-2 bracht.

Dolle tweede helft

De tweede helft kon voor Roeselare met een snelle goal van Kehli (met een afgeweken afstandsschot) moeilijk beter van start gaan. Ook de gelijkmaker volgde vlug, want toen Ibou het leer tot bij Cornet kreeg en die laatste Defourny omspeelde leek alles na dik vijftig minuten te herdoen. Tot eenieders verrassing werd het na een vrije trap van Kis zelfs 3-2: Kehli kon afleggen op Lépicier en de KSVR-aanvoerder mocht van dichtbij prikken.

Een eerste wit-zwarte play-off 2-zege leek in de lucht te hangen. Die kwam er uiteindelijk niet, want met goals van Trezeguet en Matulevicius kantelde de score in een knotsgekke tweede helft uiteindelijk weer in het voordeel van de jongens van bezoekend trainer Rednic. Die zag de cijfers nog aandikken tot 5-3 toen Zolotic een voorzet van uitblinker Trezeguet in eigen doel gleed.

(SBE – foto Belga)

KSV Roeselare – R. Excel Mouscron 3-5.

Roeselare: Coppens, Monteyne, Schmisser, Zolotic, Kis, Van Acker, Lépicier (80′ Weizhe), Kehli (75′ Stevance), Bochet, Ibou (87′ Jakolis), Cornet.

Doelpunten: 24′ Diedhiou (0-1), 40′ Trezeguet (0-2), 49′ Kehli (1-2), 54′ Cornet (2-2), 59′ Lépicier (3-2), 66′ Trezeguet (3-3), 67′ Matulevicius (3-4), 82′ Zolotic (own, 3-5).

Gele kaarten: 62′ Markovic, 73′ Peyre.

Scheidsrechter: Vertenten.