KSV Roeselare verliest met 3-0 bij leider Sint-Truiden

Kjetil Borry kwam dicht bij een doelpunt na een kopbal op de lat. (Foto RN) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Op een goed gevuld Stayen zijn de jongens van Van der Elst er niet in geslaagd om de Limburgse titelfavoriet punten af te snoepen.

Na drie vermijdbare tegengoals lag de wedstrijd ondanks een behoorlijke Roeselaarse eerste helft al binnen het uur in een beslissende plooi. Nadat Iandoli vroeg in de partij de vuisten van Lentz had getest, duurde het tot halfweg de eerste periode voor de thuisploeg opnieuw in de buurt van het bezoekende doel kwam. Meteen goed voor de openingsgoal van de avond, waarbij Hendrickx op hoekschop kon profiteren van een aarzeling in de wit-zwarte defensie.

Een tegenvaller voor de tweedeklasser, die er in balbezit nochtans in slaagde om aardig mee te voetballen, maar op wat steriele druk na niet verder kwam dan een kopbal van Borry die op vrije trap van Camozzato op de lat mikte. Toen balverlies van Raes op slag van rust Momi een vrijgeleide gaf naar een te zware 2-0, leek de wedstrijd al bij de koffie gespeeld.

Trainer Van der Elst reageerde en bracht in de tweede helft onder meer nog Impens, De Rechter en Vandeputte tussen de lijnen. Een derde ongelukkige tegentreffer, waarbij Momi doelman Lentz en verdedigers Borry en Embrechts te slim af was, bracht de uiteindelijke 3-0-eindcijfers op het bord. (SBE)