KSV Roeselare verliest met 2-3 van efficiënter Lokeren

Mathieu Cornet (Roeselare) na zijn schot tijdens de Jupiler Pro League tegen Sporting Lokeren. © BELGA

In een wedstrijd waarin vooral Lokeren-doelman Davino Verhulst een hoofdrol opeiste, verloor wit-zwart ondanks stevig weerwerk met het kleinste verschil van de Waaslanders.

Geen Samy Kehli (volgend seizoen naar Lokeren, red.) bij wit-zwart, waardoor Mathieu Cornet als diepste spits begon. De eerste helft was voor de thuisploeg. Zo mocht Verhulst al na elf minuten aan het werk op een trap van Monteyne, maar kwamen wat later vooral Lépicier (op hoekschop) en Brouwers (met een schot richting korte hoek) dicht bij een vroege openingsgoal.

Voorsprong snel verdwenen

Die kwam er uiteindelijk pas op het halfuur toen Van Acker na slecht uitverdedigen bij de bezoekers met de bal aan de haal mocht en hij de Waaslandse goalie met een schuiver het nakijken gaf. Een op dat moment verdiende voorsprong die helaas voor de thuisploeg al snel van het bord verdween. Miric kon na verkeerd ontzetten van Kis oppikken en Hupperts mocht bij de zo goed als eerste Lokerse bal tussen de palen meteen besluiten. 1-1 halfweg en alles te herdoen dus.

Afgeweken schot

En dat deed kort na de rust niet Roeselare, maar wel een uitgekookt Lokeren. Na nog geen vijf minuten in de tweede helft kreeg Miric al dan niet uit buitenspel een vrijgeleide en had een kansloze Coppens geen verhaal. Na een contact tussen Skulason en Cornet kon laatstgenoemde vanop de stip kort erna gelijkmaken, maar met een meteen daaropvolgend afgeweken schot van De Ridder (ex-Zulte Waregem) moest de Roeselaarse kelk finaal toch tot op de bodem leeg. (SBE)

KSV Roeselare – KSC Lokeren 2-3

Roeselare: Coppens, Monteyne (84′ Damman), Schmisser, Zolotic, Kis, Lépicier, Samyn (72′ Weizhe), Van Acker, Brouwers, Godwin (72′ Ibou), Cornet.

Doelpunten: 33′ Van Acker 1-0, 41′ Hupperts 1-1, 48′ Miric 1-2, 59′ Cornet 2-2 (pen.), 60′ De Ridder 2-3.

Gele kaarten: 36′ Terki, 37′ Cornet.

Scheidsrechter: Lambrechts.