KSV Roeselare verliest met 2-0 van Virton

© VDB
Redactie KW

Met een doelpunt in blessuretijd, was het thuisspeler Lafon die de Luxemburgers na kansen aan beide kanten de volle buit bezorgde.

Bij een door blessures geteisterd KSVR ontbraken Raes, Vandeputte, De Rechter en Kennedy en belofte Samijn behoorde voor het eerst tot de wedstrijdkern. L’Excel kende een uitstekende eerste seizoenshelft en probeerde de partij met enkele pogingen vanop afstand al vroeg naar zich toe te trekken. Een lastige avond leek in de maak toen Focki de Luxemburgse aanvalslust op het kwartier in een vroege openingsgoal vertaalde, maar met mogelijkheden voor Seoudi (naast) en De Jonghe (gered door Virton-doelman Defourny) leek een gelijkmaker nog voor de koffie in de lucht te hangen.


© VDB

Counter

Gescoord werd er in de eerste helft niet meer, waardoor de fysiek sterke thuisploeg na het rustsignaal – zonder echt gevaarlijk te zijn – geleidelijk aan weer overnam. KSVR koos voor de counter, maar Defourny was bij de pinken op een vrije trap van Camozzato en liet zich niet verrassen op een ingeving van Vanthournout. Nadat Lentz in de slotminuten met een supersave uitpakte en De Jonghe in de hieropvolgende fase naast schoof, ontnam Lafon na een snel uitgespeelde tegenaanval alle hoop op een gelijkspel.

(SBE – foto VDB)