KSV Roeselare verliest met 1-2 van een efficiënter Lierse

Elgabas bezorgde Lierse mee de overwinning. © Belga

Tegen Lierse leed wit-zwart na twee te vermijden goals na rust een kostbare nederlaag.

Trainer van Wijk recupereerde bij de thuisploeg de opnieuw fitte Lemoine (die de geblesseerde Zolotic verving) en de uit schorsing teruggekeerde Van Acker. De bezoekers konden mits winst over Roeselare springen en versierden met een poging van Elgabas, die al snel op Biebauw besloot, de eerste kans van de avond.

Het balbezit was daarna voor de Schiervelde-jongens, maar meer dan een tweetal kopballen van Cornet leverde dit in een, ondanks de weinige doelpogingen best aangename eerste helft, aanvankelijk niet op. Ook Lierse slaagde er maar zelden in om Biebauw in verlegenheid te brengen, waardoor op een 0-0 bij de rust dus maar weinig op af te dingen viel.

Ook de tweede helft begon met overwegend middenveldspel. Een doelpunt van Yagan, die te veel ruimte kreeg en die het leer vanop de zestien knap in de verste hoek besloot, zette de thuisploeg bij het zo goed als eerste echte gaatje dat viel al kort na rust op achtervolgen. Op een volley van Dufour na bleven de kansen ook na de 0-1 schaars.

Opnieuw was het balbezit voor Roeselare, maar ook nu weer was het Lierse dat scoorde toen Elgabas na een voorzet van Yagan vanop links van dichtbij kon binnenschuiven. De match leek gespeeld, maar Cornet bracht een tot dan toe onmondig Roeselare met nog een kwartier op de klok opnieuw in de match. Meteen het laatste doelpunt van de avond, ook al verdiende onder meer een lage voorzet van Damman beter en kreeg een uitgekookt Lierse zo, over de ganse partij gezien, misschien wel net iets meer dan het verdiende.