KSV Roeselare verliest met 0-1 van leider Antwerp

Mickael Seoudi (midden) probeert voorbij Geoffry Hairemans (rechts) te raken. © VDB

In een felbevochten partij ging de winst na een te vermijden tegengoal en een niet gefloten strafschop naar de Great Old van ex-SVZW-assistent David Gevaert.

Aardig wat volk op Schiervelde, waar de titelfavoriet de strijd om het balbezit won maar er voor de rust maar zelden in slaagde om het Roeselaarse blok echt uit verband te spelen. De leider – die uit de laatste vier wedstrijden een magere drie op twaalf puurde – wou wel, maar zag de thuisploeg langs Brouwers (kopbal op Kudimbana) de eerste kans van de middag versieren.

Wat nog binnen de minuut tot een bezoekende reactie en de meteen beste mogelijkheid van voor de koffie leidde toen Limbombe voortrok en ex-KSVR-speler Dequevy er niet in slaagde om het leer vanuit een onwaarschijnlijke scrimmage in doel te werken.

Geen strafschop

De tweede helft begon met een door Malherbe gemist schot van Limbombe. Een stand waarbij de thuisploeg nu nadrukkelijker voor de aanval koos. Zo leverden kopballen van Lépicier en Borry (buiten het kader) aanvankelijk niets op, maar mocht Schiervelde vooral aan het mopperen toen ref Vertenten geen strafschop zag in een handsbal van Biset en de hoop op een gelijkspel zo werd ontnomen.

Geen puntenwinst dus voor de jongens van Franky Van der Elst, voor wie vrijdag al – met een trip naar Eupen – een nieuw duel met een concurrent uit de top acht op de kalender prijkt.

De bezoekers vierden hun overwinning zo:

Viering na de match op Roeselare, 0-1!Geplaatst door Royal Antwerp F.C. op zondag 13 maart 2016