KSV Roeselare verliest in openingswedstrijd met 0-2 van Seraing

Sven De Rechter (links) in duel met Theo Pierrot (r). © VDB

Met twee tegengoals in de eerste tien minuten begon KSVR de competitie met een valse noot.

In de opener van het nieuwe seizoen bleef spits Martin Suarez door problemen met zijn aansluiting aan de kant. KSVR begon met veel druk naar voor maar werd nog binnen het openingskwartier twee keer koud gepakt. Zo scoorde bezoeker Nsor al na zes minuten na een voorzet vanop links en mocht Sambu Mansoni tot overmaat van ramp enkele tellen later verdubbelen. Een domper voor de thuisploeg, dat het moeilijk had de dubbele achterstand te boven te komen en voor rust enkel kon dreigen met een poging van Provoost en een voorzetschot van Vanfleteren.

Met meer grinta en een dubbele wissel (Impens en Gavazaj voor Vanfleteren en Vanthournout) slaagde KSVR er na de pauze wel in om de druk op te voeren, zij het zonder bezoekend doelman Mignon al te vaak in verlegenheid te brengen. Nog voor het uur leek Brouwers op weg naar de verlossende aansluitingstreffer, maar zag de Roeselaarse spits zijn mogelijkheid gestuit door de Luikse doelman. Een kantelpunt in de wedstrijd, waarna de dreiging in de slotfase vooral uit stilstaande fases kwam en voor de thuisploeg helaas niets aan het 0-2 eindverdict zou veranderen.