KSV Roeselare verliest eerste van twee finalewedstrijden met 3-1 van Antwerp

Mickael Seoudi (Roeselare) in duel. © BELGA

Op een uitverkochte Bosuil trok de thuisploeg met onder meer een goal van ex-KSVR’er Joeri Dequevy aan het langste eind.

KW trok mee op de bus met de supporters van KSV Roeselare. Geniet hier van de fotospecial.

Wit-zwart zakte met acht supportersbussen af naar Deurne-Noord. De eerste helft was voor de jongens van thuistrainer De Decker, die met een trap van Hairemans na veertien minuten voor de eerste dreiging zorgden. Met twee kansen voor Owusu (gered door Biebauw en van dichtbij op de lat) bleek het bij Roeselare vooral in het eerste halfuur alle hens aan dek.

Gewezen KSVR-aanvaller scoort

Na een nieuwe redding van Biebauw viel de 1-0 kort erna toch, toen Owusu het leer in de herneming na een kopbal kon terugleggen op Dequevy en de gewezen KSVR-aanvaller zo de 1-0 op het bord bracht. Ook erna bleef het balbezit voor een hoog pressend Antwerp, al mocht de thuisploeg niet mopperen toen Ibou (na een snelle vrije trap van Kis) plots vanuit het niets alleen voor Debaty opdook en de gewezen KVK- spits de wenkende kans liet liggen.

Baptiste Schmisser had verzorging nodig.
Baptiste Schmisser had verzorging nodig.© BELGA

Met de balvastere Seoudi voor Zolotic koos KSVR-trainer Arnauld Mercier in de tweede helft voor meer drang naar voor. Het evenwicht leek hersteld, maar na een deviatie van Damman op een kopbal van Owusu was ook de tweede treffer van de middag er eentje voor de thuisploeg.

Schmisser brengt spanning er weer in

Roeselare moest nu op zoek naar de belangrijke uitgoal en had die na een door Debaty geredde trap van Brouwers ook beet toen op hoekschop uitgerekend Schmisser tegen zijn ex-club de spanning terug in de wedstrijd bracht.

Er was veel volk op de Bosuil
Er was veel volk op de Bosuil© BELGA

Een doelpunt dat de bezoekers nieuwe moed gaf. Tussen twee kansen voor Brouwers door (telkens gered door Debaty) viel de 3-1 ondanks een tweede helft met overwegend Roeselaarse dreiging na een snelle tegenstoot en een door Hairemans benutte strafschop (na handspel van Ibou ) evenwel aan de overkant.

Op voorzet van Jakolis kwam Stevance diep in blessuretijd nog een half been te kort om de eindstand op 3-2 te brengen. Volgende zaterdag maken dezelfde twee teams onder elkaar uit wie volgend jaar naar 1A aan de bak mag.

(SBE)

R. Antwerp FC – KSV Roeselare 3-1.

Antwerp: Debaty, Dom, Koné, Duplus, Corryn, Dierckx (79′ Buyl), Omolo, Haroun (69′ Camus), Hairemans, Dequevy (86′ Limbombe), Owusu.

Roeselare: Biebauw, Damman, Schmisser, Kompany, Kis, Kehli, Lecomte, Zolotic (46′ Seoudi), Grisez (62′ Jakolis), Brouwers (80′ Stevance), Ibou.

Doelpunten: 35′ Dequevy 1-0, 57′ Damman 2-0 (own), 64′ Schmisser 2-1, 72′ Hairemans 3-1 (pen).

Gele kaarten: 56′ Lecomte, 56′ Grisez, 60′ Dom, 70′ Omolo, 81′ Kis, 81′ Biebauw, 84′ Stevance, 92′ Owusu.

Scheidsrechter: Vermeiren.