KSV Roeselare verliest eerste thuiswedstrijd tegen KV Woluwe Zaventem

KSV Roeselare kwam een snelle tegengoal niet meer te boven en verloor uiteindelijke met 0-2.

KSV Roeselare kon met veel vertrouwen beginnen aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen KV Woluwe Zaventem. Vorige week won het met het kleinste verschil van Heist trainer Franky Van Der Elst rekende op dezelfde elf namen om een nieuwe overwinning in de wacht te slepen. Woluwe Zaventem speelde vorig seizoen kampioen in derde klasse en komt voor het eerst in actie in tweede klasse.

Vroeg tegendoelpunt

KV Woluwe Zaventem slaagde er na zes minuten al in om op voorsprong te komen via Van Welkenhuysen. Roeselare was meteen op achtervolgen aangewezen en probeerde tegen te prikken via Okitokandjo. Hij kon net niet bij een voorzet van Marcos. Woluwe Zaventem liet de bal aan de thuisploeg en probeerde via counters tegen te prikken. De snelle Weynandts had de 2-0 aan de voet, maar mikte in het zijnet. Roeselare kwam daarna beter in de match en kon dreigen via Vanthournhout en Raes. Zij slaagden er echter niet in om de bezoekende doelman te verschalken. 0-1 was dan ook de ruststand.

Tegenaanval

KSV Roeselare kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en drukte Woluwe Zaventem terug op eigen helft. Een kopbal van Bojovic werd van de lijn geveegd en een trap van dichtbij van De Rechter hobbelde naast de verkeerde kant van de paal. Okitakandjo dreigde en Vanthournout ging nog eens zijn kans van op afstand, maar steeds zonder resultaat. Roeselare zette nog een slotoffensief op, maar in de laatste minuut kon Woluwe Zaventem nog de doodsteek toedienen via Dehond: 0-2 en match gespeeld.