KSV Roeselare trekt aan het langste eind tegen ‘promotierivaal’ Lierse

KSVR pakte in de vorige twee wedstrijden tegen Lierse vier op zes en trok met kansen voor Kehli en Ibou ook in derde confrontatie met de Pallieters meteen de gashendel vol open. Dat de 0-0 na een kwartier nog op het bord stond bleek vooral voor de bezoekers een half mirakel, want al na vijf minuten moest Vanhamel zich reppen om Kehli van de 1-0 te houden.

Nog binnen het kwartier kreeg ook de op de flank startende Ibou de vroege openingstreffer tot twee keer toe niet tussen de palen. Veel stelde het Lierse van Van Meir daar niet tegenover, want op een schotje van Benson na (over) bleek Kempens doelgevaar voor de koffie zo goed als uitgesloten.

Hectisch slotkwartier

0-0 halfweg dus, waardoor de jongens van Mercier ook in de tweede helft vol aan de bak moesten om de Pallieters (tot voor vandaag met zes op zes ongeslagen op kop in de tweede periode, red.) de eerste punten van de terugronde afhandig te maken. Wat in de scrimmage na een vrije trap van Kis eindelijk leek te lukken toen Van Eenoo de bal in minuut drieënzeventig voorbij Vanhamel schoof.

De voorbode op een hectisch slotkwartier waarin diezelfde Van Eenoo werd uitgesloten na een tackle op Wils en waarin Kis na een duwfout van Weuts op Cornet de score vanop de stip dik vijf minuten later zelfs mocht verdubbelen. Voor Lierse scoorde Zizou op vrije trap tegen, maar verder dan de late aansluitingstreffer kwamen de troepen van Van Meir niet meer.

Met deze zowaar al dertiende opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag pakt KSVR in de stand de eerste plaats over van Lierse, dat zo in de tweede periode de voorsprong op de Schiervelde-boys ziet slinken tot één punt.