KSV Roeselare thuis onderuit tegen staartploeg Hoogstraten

Yannick Euvrard pakte kort voor de rust rood. (Foto Bart) © Yannick Euvrard pakte kort voor de rust rood. (Foto Bart)

KSV Roeselare heeft met 0-1 verloren van Hoogstraten en pakt zo een nul op zes tegen de staartploeg.

De wedstrijd begon met een kans langs beide kanten, maar twee keer bleven de verdedigers meester over de situatie. Iets voor het half uur dan toch een gevaarlijke actie: Euvrard stoomde door op rechts en zette voor tot aan de tweede paal, waar De Rechter zijn kopbal in hoekschop geweerd zag. Dit was het sein tot iets meer thuisdruk, maar verder dan enkele hoekschoppen en een door niemand beroerde mooie voorzet van Sarrazyn kwam KSVR niet. Kort voor de rust pakte Euvrard rood na een forse tackle met de voet vooruit. Weinig optimisme dus na een slappe eerste helft (0-0).

Na nog geen vijf minuten in de tweede helft was het al tien tegen tien, toen ook Schrauwen vroegtijdig mocht gaan douchen na de te forse ingreep op Marcos. Nu moest wit-zwart het spelpeil nog omhoog zien te krijgen, maar dit lukte aanvankelijk niet. Op hoekschop van Marcos moest een kopbal van Bojovic op de lijn gered worden. Trainer Serebrennikov gooide Kamghain en Mbuba in de strijd. Die Mbuba mikte bij een van zijn eerste balcontacten niet zo ver naast het doel van Van Bael, maar voor de rest bleef het KSVR-spel krampachtig.

Hoogstraten voetbalde verzorgd maar kon Lentz niet meer bedreigen. Ondertussen begon de tijd te dringen voor KSVR, dat de drie punten wilde. Op aangeven van Mbuba kreeg De Rechter een dot van een kans, maar hij schoof de bal naast het doel van Van Bael.

Het ergste moest echter nog komen: na een gigantisch misverstand tussen Vandenbussche en Lentz kreeg Boere de bezoekende treffer op een presenteerblaadje aangeboden. Wit-zwart had nu nog een kleine tien minuten om toch nog een gelijkspel uit de brand te slepen. Naar het beeld van de volledige wedstrijd miste het ook daarin alle scherpte en moest het dus afdruipen met een bedroevende nul op zes tegen de Kempenaren.

Doelpunten: 81′ Boere (0-1)

KSV Roeselare: Lentz, Euvrard, Vandenbussche, Bojovic (90′ Boli), Damman, De Rechter, Voskanian, Marcos, Di Lallo (61′ Kamghain), Sarrazyn (61′ Mbuba) en Van Tornhout