KSV Roeselare strandt op zucht van zege tegen promotiekandidaat Lierse

In een leuke opener waarin de thuisploeg meer verdiende hielden de jongens van Arnauld Mercier en Eric Van Meir elkaar na een late bezoekende vrijschopgoal in evenwicht (2-2).

Onder ruime persbelangstelling verraste KSVR – dat net voor de aftrap ex-Kortrijk-spits Ebrahima ‘Ibou’ Sawaneh als nieuwste aanwinst presenteerde – in het openingskwartier met prikjes langs Kehli (vanop afstand een metertje naast), Brouwers (kopbal) en Grisez (in de vlucht over). De Pallieters reageerden met een door ref Verboomen voor vermeend buitenspel afgevlagde treffer van De Belder. Lierse had het moeilijk met de Roeselaarse pressing, maar toen Joachim op het halfuur neerging en Coppens zich verkeek op een botsende vrije trap van Weuts viel de 0-1 aan de overkant. Na een poging van Van Acker (in de handen van Vanhamel) stelde wit-zwart op slag van rust gelijk: hoekschop Lecomte, kopbal Kehli en 1-1 bij de koffie.

Met een schot van Van Acker en een door Brouwers omgezette strafschop (na een charge van Weuts op KSVR-uitblinker Lecomte) bleef de wedstrijd ook in de tweede helft aangenaam om volgen. Diep in blessuretijd stelde Joachim vanuit de kluts (op vrije trap van Bougrine) in een laatste van vier minuten blessuretijd in extremis nog gelijk. (SBE)

KSV Roeselare: Coppens, Damman, Raes, Zolotic, Kis, Van Acker (84′ Lépicier), Seoudi, Lecomte (88′ Monteyne), Kehli, Grisez, Brouwers (80′ Bochet).

K. Lierse SK: Vanhamel, Habarugira, Buysens (83′ Elgabas), Weuts, Yakubu, Wils, Bougrine, Benson (77′ Allach), Joachim, Barakat (58′ Masika), De Belder.

Doelpunten: 29′ Weuts 0-1, 43′ Kehli 1-1, 61′ Brouwers 2-1 (str.), 94′ Joachim 2-2.

Gele kaarten: 41′ Raes, 57′ Wils, 58′ Weuts, 69′ Seoudi, 72′ Kehli, 89′ Lépicier.

Scheidsrechter: Verboomen.