KSV Roeselare steekt Cercle een hand toe na 1-2-zege bij Lierse

Wieser scoorde het winnende doelpunt vrijdag tegen Lierse. © BELGA

Het was voor wit-zwart de eerste zege onder de nieuwe coach Condom.

Die verraste met een basisplaats voor Grisez, die niet op links maar wel in het centrum van de verdediging mocht opdraven. Zolotic verdween hierdoor naar de bank. De partij begon met een reeks hoekschoppen voor wit-zwart. Grote kansen bleven in een gezapige studieronde uit. Roeselare had op het Lisp het betere van het spel en had aan de eerste echte bal richting doel genoeg om op voorsprong te klimmen toen Brouwers na een breed uitgesponnen aanval mocht afdrukken. Rakovsky kon pareren, maar op de rebound van Godwin had de Duitser geen verhaal. Thuisploeg Lierse had het moeilijk om een vuist te maken. Het probeerde na die vroege 0-1 wel te voetballen, maar echt grote kansen leverde dit de Pallieters niet op. Vanop afstand dan maar dacht Mégan Laurent, maar die krulde vlak voor de koffie vanop zo’n twintig meter naast.

Een beter Lierse na de rust. Zo kon Yagan na nog geen vijf minuten al voortrekken op Joachim, maar gelukkig voor de bezoekers wist die weinig raad met de nochtans prima kopkans. Op hoekschop lukte het Bourdin wat later wel. 1-1 dus en alles weer te herdoen. Een doelpunt waarna het vuur plots in de pan leek te slaan, want omdat geen van de twee ploegen met een gelijkspel veel opschoot, regende het plots kansen op een wel erg karig gevuld Lisp. Op één van die vele ballen richting de zestien verkeek Ntambwe zich op Cerigioni. Vergoote wees naar de stip. Diezelfde Cerigioni zette zich achter de bal maar net als bij de vorige twee Roeselaarse strafschoppen kreeg ook de gewezen Lommelaar de bal niet tegen de touwen.

Cercle kon zich mits Roeselaarse winst een goede zaak doen in de strijd voor een finaleticket in 1B. Ook Lierse zelf kon die tweede periode nog op zak steken, maar dan moest het wel minstens één doelpuntje meer scoren. Wat had gekund, ware het niet dat Biebauw zich op hoekschop een tweetal keer bij de les toonde om de tot dan toe billijke 1-1 op het bord te houden. Het kon nu plots alle kanten uit. Een doelpunt hing in de lucht en dat viel er diep in blessuretijd. Maletic leek het Roeselaarse overtal na een snelle tegenstoot eerst nog in de kiem te smoren, maar omdat Samyn beter deed en die de bal beheerst tot bij Wieser schoof mochten de bezoekers in extremis toch nog aan het juichen.