KSV Roeselare start voorbereiding met 3-2 zege tegen Eendracht Zele

Mael Lepicier scoorde voor KSVR. © VDB

In een gezapige eerste oefenpot zorgden Maël Lépicier, Sven De Rechter en Emile Samyn voor de Roeselaarse goals.

Met Kis, Zennaro, Lépicier, Brouwers, Suarez en tester Cosse (vorig jaar bij derdeklasser Tienen) bracht Franky Van der Elst meteen een pak nieuwe gezichten aan de aftrap. Het balbezit ging niet geheel onlogisch naar de thuisploeg, maar bij de eerste Oost-Vlaamse tegenprik was het bezoeker Pouillon die de brilscore net voor het kwartier van het bord veegde. Het sein voor wit-zwart om meteen tegen te prikken, want op hoekschop knikte Lépicier nog binnen de minuut een assist van aanvoerder De Rechter tegen de touwen. Na een duwfout op Brouwers (en een door De Rechter omgezette strafschop) leek de vierdeklasser eraan voor de moeite, ware het niet dat Baras (ex-Anderlecht) ook de tweede Zeelse aanval wist te verzilveren en de ruststand verrassend op 2-2 bracht.

Van de Roeselaarse ploeg die aan de eerste helft begon, bleven na de koffie enkel Borry, Zennaro en Cosse tussen de lijnen. Op aangeven van jeudproduct Neu lukte Samyn (met een deviatie in de verste hoek) net voor het uur de mooiste treffer van de middag. Gescoord werd verder niet meer, al lieten Borry (vanop de stip) en Mputu (net als Cosse op proef) de kans nog liggen om de score verder op te drijven.