KSV Roeselare speelt 0-0 gelijk bij Union

Het was een rustige avond voor de Roeselaarse doelman Wouter Biebauw. © Foto Bart VDB

In een wedstrijd waarin beide ploegen elkaar geen duimbreed toegaven kwam noch KSVR noch thuisploeg Union tot scoren.

Op speeldag nummer twee van de terugronde verraste Roeselare-coach Mercier met basisplaatsen voor Grisez en Ibou, waardoor zowel Kis als de licht onzekere Cornet op de bank begon. In een kil Koning Boudewijnstadion waren het de bezoekers die voor de rust het betere van het spel opeisten. Na een lange bal van Van Acker mikte Ibou na eenentwintig minuten de gevaarlijkste kans van voor de koffie op de buitenkant van de paal. Voor Union kwam de beste actie van de voet van Da Silva, maar gelukkig voor wit-zwart was Grisez bij de pinken om zijn inzenden nog voor de lijn te keren.

Billijke puntendeling

In een tweede helft waarin Roeselare het tempo probeerde op te drijven zorgde Kehli met een schot richting korte hoek voor de eerste dreiging. De klok tikte verder en naarmate de wedstrijd verder vorderde begon ook de thuisploeg met iets meer drang naar voor te trekken. Zo kon na een voorzet vanop links onder andere Aguemon te weinig kracht zetten om Biebauw met een kopbal te verrassen. Na een snel uitgespeelde aanval kreeg Damman tien minuten voor tijd de over de hele match gezien grootste mogelijkheid op de 0-1, maar de KSVR-verdediger kreeg de voorzet van de ingevallen Cornet onvoldoende onder controle om het leer voorbij Saussez te schuiven en de drie punten zo alsnog richting Schiervelde te trappen.