KSV Roeselare slikt zure nederlaag bij Tubize

Mael Lepicier (Roeselare en Mamadou Diallo (Tubize) vechten voor de bal. © BELGA

In een wedstrijd die met drie snelle tegengoals moeilijk slechter kon beginnen, verloor wit-zwart met 4-1.

Geen Zolotic (geblesseerd) bij KSVR, waardoor Mercier achterin de kans gaf aan de van Antwerp overgenomen Schmisser en de vorige week op Londerzeel nog scorende Lépicier. Op links kreeg Godwin (ex-KVO) de voorkeur op Grisez. De bezoekers begonnen met een door Beunardeau gekeerde trap van Godwin met aanvallende bedoelingen maar zagen deze na twee goals van Keita (na een vrijgeleide na een Roeselaarse hoekschop en een treffer in de rebound op een schot van Babic) al na vijf minuten in de kiem gesmoord. Een koude douche, temeer omdat Babic met een rechtstreekse vrije trap kort erna een schijnbare onoverbrugbare 3-0 op het bord bracht.

Ook na de rust was de eerste kans er eentje voor de bezoekers (Kis via de vingertoppen van Beunardeau in hoekschop), maar opnieuw waren het de bezoekers die met een goal van Diallo (op aangeven van Keita) zo goed als meteen openden. In een overbodig slothalfuur lukte de ingevallen Jakolis op dik twintig minuten voor affluiten de laatste treffer van de middag.

(SBE)

AFC Tubize – KSV Roeselare 4-1.

Doelpunten : 2′ Keita 1-0, 5′ Keita 2-0, 10′ Babic 3-0, 49′ Diallo 4-0, 66′ Jakolis 4-1.

KSV Roeselare : Biebauw, Damman, Schmisser, Lépicier, Kis, Lecomte (65′ Cornet), Van Acker, Seoudi (76′ Van Eenoo), Godwin (65′ Jakolis), Kehli en Samyn.