KSV Roeselare slikt 4-0-nederlaag bij Union

© VDB
Redactie KW

In het Koning Boudewijnstadion verloor wit-zwart zaterdagavond na onder meer twee goals op hoekschop met forse cijfers van een veel scherpere thuisploeg.

Geen Damman (ziek) en Zolotic (blessure) bij de bezoekers, waardoor Lemoine mocht debuteren en ook Martijn Monteyne in de ploeg verscheen. KSVR schoot maar moeizaam uit de startblokken en zag na nog geen kwartier spelen Bertjens op Biebauw koppen. Niet toevallig want ook de drie daaropvolgende kansen kwamen er telkens na een kopbal. Pas bij de derde was het raak: hoekschop Union en Martens (ex-Oostende) kon knikken: 1-0. Een goal waarna Roeselare het nog moeilijker kreeg om eruit te komen. Op voorzet van Tabekou zorgde een ongelukkig inglijden van Lemoine voor een niet onlogische 2-0-ruststand.

De tweede helft begon met appel voor handspel na een kopbal van Brouwers, maar ref Vanbecelaere gaf geen krimp. Opnieuw op hoekschop lukte ex-Roeselare-verdedediger Perdichizzi de derde treffer van de avond. In een slothalfuur waarin Cerigioni nog mocht invallen was ook de laatste goal er eentje voor de thuisploeg.

Union SG – KSV Roeselare 4-0.

Union: Saussez, Peyre, Martens (76′ Mboko), Perdichizzi, Kis, Morren, Fixelles, Tabekou, Vercauteren, Luvumbu (80′ Da Silva), Bertjens (73′ Lambrecth).

Roeselare: Biebauw, M. Monteyne, Lemoine, Borry, Grisez, Van Acker, Dufour, Bochet (63′ Maletic), Brouwers (63′ Cerigioni), Lecomte, Samyn (78′ Gravenberch).

Doelpunten: 31′ Martens 1-0, 38′ Lemoine 2-0 (own.), 52′ Perdichizzi 3-0, 69′ Bertjens 4-0.

Gele kaarten: 90′ Peyre.

Scheidsrechter: Vanbecelaere.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier