KSV Roeselare pakt zes op zes na 1-0-winst tegen Union

Davy Brouwers kon scoren. © Belga

Op eigen veld had wit-zwart zondagmiddag genoeg aan een late vrijschopgoal van Davy Brouwers.

Zonder Maletic en Ibou maar met Dufour en Cornet bleef het op Schiervelde lang wachten op echte kansen. Union plooide gretig terug, maar meer dan een schotje van Cornet viel er in het openingshalfuur niet te noteren. Kudimbana kon redden, waarna wat later op voorzet van Lecomte ook Brouwers niet kon besluiten. Veel gevaar stelde Union daar niet tegenover. Kort voor rust zag bezoekend coach Grosjean een strafschop in een val van Bertjens, maar ref Vermeire gaf geen krimp. Een niet onlogische 0-0 dus bij de rust.

Meer schwung in de tweede helft, die begon met pogingen van de ingevallen Ibou (over) en een kopbal van Brouwers (op Kudimbana). Het leek een partij te worden waarbij de winnaar aan één doelpunt zou genoeg hebben. En dat viel er een kwartier voor affluiten. Vrije trap Brouwers en Kudimbana had geen verhaal. Goed voor een 1-0-zege voor Roeselare en een tot dusver perfect rapport voor Dennis van Wijk.