KSV Roeselare pakt volle buit bij RC Mechelen

Op bezoek bij de noodlijdende Mechelaars haalde KSVR het na goals van Raes en Okitokandjo met 0-2.

Franky Van der Elst behield het vertrouwen in de elf van vorige week en zag wit-zwart al na zeven minuten op voorsprong klimmen. De Jonghe trok voor op vrije trap en Raes klom hoger dan de thuisdefensie. Een start uit het boekje, die de tweedeklasser toeliet de partij al vroeg te controleren. Bij Roeselare bleek het nog tijdens de eerste helft vooral zaak om zich door de piepjonge thuisploeg niet in slaap te laten wiegen. Myny pakte een paar keer met een voorzet vanop rechts, de verlossende 0-2 bleef evenwel uit.

Ook in de tweede helft mocht KSVR-doelman Lentz rustig blijven toezien. Al kort na de koffie probeerde De Jonghe het met een plaatsbal, maar Knipping was bij de les en pareerde knap in hoekschop. Iets voorbij driekwart wedstrijd viel de tweede Roeselaarse treffer dan toch toen Okitokandjo een assist van Myny van dichtbij kon benutten. Drie keer nog kwam KSVR in de slotminuten dicht bij een derde treffer, maar zowel bij pogingen van Myny (buitenkant paal), Marcos (bovenkant lat) als Mbuba (over) onbrak telkens net dat tikkeltje geluk om de score verder uit te diepen.