KSV Roeselare pakt volle buit bij KSK Heist

Davy Brouwers lukte de winning goal voor KSV Roeselare tegen Heist. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Met doelpunten van Jeroen Vanthournout en Davy Brouwers nam de tweedeklasser met 1-2-cijfers de maat van de Kempense reeksgenoot.

Na de nederlaag tegen Seraing bracht trainer Van der Elst spelmaker Impens in de ploeg voor de in de zomerstop overgekomen Vanfleteren. Roeselare begon gretig aan de match, wat Seoudi (schot op doelman Brughmans) en Brouwers al snel een tweetal mogelijkheden opleverde. De bezoekers namen met enkele snelle combinaties over de as van het veld de beste start, al bleef het vooral op stilstaande fases opletten geblazen voor de tegenprikken van de stugge thuisploeg.

Kort na rusten was het linksbuiten Vanthournout die de eerste Roeselaarse treffer tegen de touwen mikte. Een zege leek in de maak, ware het niet dat de thuisploeg in de herneming op een vrije trap vrijwel meteen weer op gelijke hoogte klom. Het sein voor de bezoekers om de druk op te voeren. Twintig minuten voor affluiten viel de verlossende 1-2 dan toch: een hoekschop van Vanfleteren vond de vrijstaande Brouwers, die de winning goal in de verste hoek deponeerde en Roeselare hiermee in de eerste uitwedstrijd van deze campagne de overwinning schonk.

(SBE)