KSV Roeselare pakt in extremis puntje tegen Mons

Redactie KW

In een dolle slotfase trok de ingevallen Jean-François Mbuba de tweedeklasser over de streep.

Bij de thuisploeg keerde Myny na een weekje schorsing terug in de basis. Al in de openingsfase kon Gnohéré vrij inkoppen en duwde Loemba een snelle uitbraak naast het doel van Lentz. Langs De Jonghe prikte ook KSVR tot twee keer toe tegen. Gescoord werd er aan de beide kanten niet, waarna een evenwichtige partij op het halfuur vallen in het slop dreigde te geraken.

Na de pauze was het opnieuw De Jonghe die met een afstandsschot voor de Roeselaarse dreiging zorgde. Ook nu bleef het wachten op uitgespeelde kansen, al kwam KSVR goed weg toen de stevige Gnohéré vanuit het niets op de staander mikte. Toen de bal na een fout van Vanthournout op de stip belandde (waarna Camargo de 0-1 op het bord bracht) en Camozzato na een fout op ex-Cercle-speler Nyoni werd uitgesloten, leek wit-zwart eraan voor de moeite.

Mentale boost

Een ultieme tegenstoot langs invallers Okitokandjo en Mbuba zorgde ervoor dat Schiervelde alsnog aan het juichen kon. Goed voor een mentale boost voor de jongens van Franky Van der Elst, voor wie volgende week een trip naar het verre Seraing op de kalender prijkt.

(SBE)