KSV Roeselare pakt in extremis een punt tegen OH Leuven

Mael Lépicier. © (Foto VDB)
Redactie KW

Een late goal van aanvoerder Lecomte bracht de wit-zwarten diep in de slotfase langszij. Het werd 1-1 in eigen huis tegen Leuven.

Lépicier kwam terug uit blessure en heroverde in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie zijn stek op het middenveld. De partij begon met een vroege kans voor ex-KSVR’er Kehli, die na een bal door het midden voorlangs besloot. Aan de overzijde kon ook Dufour zijn schot niet kadreren. Veel hadden de Leuvenaars niet meer te winnen of te verliezen en dat resulteerde in een leuke eerste helft, met twee ploegen die vol voor het offensief kozen. De meeste kansen waren voor de thuisploeg, die zich vooral langs de snelle Godwin erg bedrijvig toonden. Een Roeselaarse goal die bleef helaas uit, wat de thuisploeg na drieëntwintig minuten zuur opbrak toen Storm op voorzet van Kehli de 0-1 van dichtbij tegen de touwen kon schuiven.

Wit-zwart moest nu op achtervolgen. En Leuven? Dat kon gretig achterover leunen en kende in een door slechte passen overmande tweede helft niet al te veel problemen om overeind te blijven. Tot Lecomte in het slotkwartier al dan niet vanuit buitenspel de 1-1 tegen de touwen schoot nadat Cerigioni eerst nog op Thamsatchanan mikte. Goed voor een belangrijk puntje voor de troepen van Condom die over drie weken zo met een voorsprong van zes punten op hekkensluiter Tubize de play-downs op gang mogen trappen.

(SBE – Foto VDB)

Roeselare: Biebauw, Damman, Schmisser, Grisez (67′ Gravenberch), Aw, Lépicier, Lecomte, Dufour (76′ Randriambololona), Brouwers (79′ Maletic), Godwin, Cerigioni.

Leuven: Thamsatchanan, Schuermans, Hubert, Aguemon, Storm (84′ Tshimanga), Gorius, Kehli (82′ Kostovski), Diedhiou (65′ Vekemans), Libert, Persoons, Boulenger.

Doelpunten: 23′ Storm 0-1, 93′ Lecomte 1-1.

Gele kaarten: 51′ Persoons, 69′ Hubert, 72′ Godwin, 84′ Schuermans.

Scheidsrechter: Mesotten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier