KSV Roeselare pakt billijk punt tegen promotiekandidaat Eupen

Mickael Seoudi had met een goal en een assist ruim zijn aandeel in het puntengewin voor KSV Roeselare. © VDB

In een duel met een karrenvracht aan kansen kwamen beide ploegen elk twee keer tot scoren.

Geen Raes en Lépicier (allebei geblesseerd) bij KSVR. Provoost was wel opnieuw fit en verscheen net als De Rechter aan de aftrap. De bezoekers openden furieus : twee keer dook Taulemesse op voor Malherbe, maar scoren lukte de Oostkantonners telkens op een haar na niet. Ook Garcia en Afif kregen de bal niet voorbij de thuisdoelman, waarna de storm ging liggen en Provoost aan de overzijde over mikte. Meer geluk bij de daaropvolgende tegenprik. Impens ging neer na een tik van Ocansey en Seoudi opende vanop de stip. Na overstappen van Brouwers werd het ei zo na zelfs 2-0, maar De Rechter mikte over.

Drie goals na rust

Langs Brouwers (van dichtbij gepareerd door Van Crombrugge) kwam de eerste dreiging in de tweede helft opnieuw van wit-zwart. Het bleef leuk op en af gaan en toen op vier minuten tijd de ingevallen Curto twee keer scoorde leek de thuisploeg eraan voor de moeite. Met een pareltje van De Rechter (op aangeven van Seoudi) kreeg een fris voetballend Roeselare twintig minuten voor affluiten dan toch waar het recht op had. (SBE)