KSV Roeselare neemt jonge Bosniër over van AA Gent

Nermin Zolotic bij de ploegvoorstelling van AA Gent. Hij mocht opdraven in een oefenwedstrijd tegen KSV Roeselare, maar bleef voorts verstoken van al te veel speelkansen bij de Gantoise. © Belga
Redactie KW

KSV Roeselare heeft donderdag, net op diens 23ste verjaardag, een overeenkomst bereikt met KAA Gent en de speler zelf omtrent de definitieve overgang van Nermin Zolotic.

De Bosniër komt over van KAA Gent, waar hij in de zomer van 2014 een driejarig contract ondertekende. Vrijdag ondertekent de linksvoetige verdediger annex verdedigende middenvelder op Schiervelde een contract voor twee jaar.

Nermin genoot zijn opleiding bij FC Zeljeznicar Sarajevo. Hij schopte het tot in de eerste ploeg en werd, mede door zijn prestaties bij het nationale elftal U21, opgemerkt door de scouts van KAA Gent. Nadat hij tijdens het eerste seizoen bij de Oost-Vlamingen te weinig aan spelen toe kwam, koos hij vorig seizoen voor een uitleenbeurt aan NK Istra 1961 (voor Nieuwjaar, 14 wedstrijden) en terug FC Zeljeznicar Sarajevo (na Nieuwjaar, 10 wedstrijden). Hij maakt ook nog deel uit van het Bosnische elftal U23.