KSV Roeselare neemt de maat van eersteklasser Westerlo

© SB
Redactie KW

In de voor Roeselare derde wedstrijd van de voorbereiding zorgde Davy Brouwers op aangeven van de van WS Bruxelles overgekomen Grégory Grisez voor de enige treffer van de avond.

KSVR-coach Arnauld Mercier koos voor de wedstrijd tegen Westerlo – de voorbije week op stage aan de kust – in grote lijnen voor dezelfde namen die ook tegen KV Oostende (1-2-nederlaag) op de mat verschenen. In een eerste helft waarin de thuisploeg zonder veel problemen gelijke tred hield met de jongens van Bob Peeters viel de enige treffer in een eerste helft zonder al te grote kansen voorbij het halfuur toen een voorzet van Grisez na verkeerd uitstappen van de Westel-defensie door Brouwers van dichtbij in doel werd geschoven.

Martin-Suarez

Ietwat verrassend, ook al verloor Westerlo eerder op de week van Cercle en slaagden de Kempenaars er ook in de tweede helft vrijwel nooit – één keer probeerde Ganvoula het van ver maar liet KSVR-tester Gliwa zich niet verrassen – in om de Roeselare-defensie in verlegenheid te brengen. Op voorzet van Neu was de laatste kans er eentje voor de op Schiervelde heropgeviste Martin-Suarez (die na het verstrijken van zijn contract bij wit-zwart de conditie onderhoudt), zij het zonder dat de thuisspits voldoende bij de bal kon om Van Langendonck te verschalken.

Twee op drie dus voor een Roeselare in opbouw, dat het in een reeks van oefenwedstrijden tegen eersteklassers volgende zaterdag op het veld van eersteprovincialer KSV Rumbeke opneemt tegen het zopas herdoopte R. Excel Mouscron (aftrap om 19 uur).

(SBE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier