KSV Roeselare moet nog wachten op verdict over licentie WS Brussels

Johan Plancke (rechts achteraan) ging namens KSV Roeselare naar de zitting van het BAS. © BELGA
Redactie KW

WS Brussels moest zich gisteren in een gesloten zitting voor het BAS ook op extra-sportieve manier naar eerste klasse A zien te wurmen. Bij Eupen (dat dan promoveert) en KSV Roeselare (dat in eerste klasse B mag blijven) hoopt men dat White Star die licentie niet krijgt. En John Bico, de sterke man van WS, die kwam bijna een uur te laat opdagen.

Johan Plancke, ceo van KSV Roeselare, was op de zitting aanwezig. Het BAS nam kennis van de nieuwe argumenten die het uit het kamp van WS Brussel werden aangedragen. Zeker is dat ze een overeenkomst hebben met de gemeente Molenbeek om het Edmond Machtensstadion samen met RWDM te gebruiken. Het kwam eerder dit jaar al tot enkele akkefietjes tussen beide clubs, maar dat zou uitgeklaard en op papier gezet zijn.

Maar dan blijft er nog natuurlijk de financiële molensteen. Hoe zwaar hangt die rond de nek van WS Brussel en hoe transparant is de hele financiering van deze vereniging. Zeker is dat John Bico zich niet zomaar bij de zaken zal neerleggen, maar ondertussen hopen Eupen en dus ook KSV Roeselare dat White Star die licentie niet krijgt. In plaats van te promoveren naar eerste klasse A zouden ze dan zakken naar de eerste amateurklasse. Dat vrijgekomen plaatsje in 1B zou dan voor KSVR zijn.

Franky Van der Elst : “Hun dossier rammelt aan alle kanten”

In Extra Time klonk trainer Franky Van der Elst stellig : “Ik hoor af en toe ook wat zaken, hun dossier rammelt langs alle kanten. Wij hopen, rekenen er op, dat zij de licentie niet krijgen.”

De stelling van Marc Degryse dat de kans op een licentie voor WS Brussel groter werd op het moment dat ze promoveerden, betwijfelt Van der Elst. “Nee, ik denk dat ze nu nog net meer tegenwind gaan krijgen.”

De uitspraak wordt uiterlijk tegen 10 mei verwacht, ondertussen wacht KSV Roeselare bang af. De hele club, van supporters tot sponsors, maar ook de spelers die zo in het ongewisse blijven over hun toekomst.

(WVS)