KSV Roeselare mist de kansen en ziet Geel met 3 punten vertrekken na strafschopdoelpunt

Kerckhofs benutte de strafschop na handspel, het werd 0-1.

Borry kwam in de plaats van de naar Seraing vertrokken Bojovic, terwijl de jonge Vandeputte debuteerde op het middenveld. KSVR begon met veel drang naar voren. Het was echter niet gemakkelijk om openingen te vinden in de compacte Kempische verdediging. Na een mooie combinatie volgde op het kwartier toch de eerste kans, maar De Rechter kopte de voorzet van Vandeputte naast.

Halfweg de eerste helft ook een eerste mogelijkheid voor Geel, maar Lentz had weinig moeite met de kopbal van Gielis. Even later stoomde dezelfde Gielis door op rechts en kon zijn voorzet nog net in corner gewerkt worden door Raes. Corner die aan de eerste paal gered moest worden door Lentz.

Kansen onbenut

Na opnieuw mooi samenspel kreeg opnieuw De Rechter de volgende kans, maar hij krulde de bal nogal ver naast. Op een corner kregen de wit-zwarten de bal even later tijdens een schermutseling niet in doel. Kapitein De Rechter kende zijn afwerkingsdagje niet want ook op een mooie voorzet van Raes mikte hij met het hoofd naast. Aan de overzijde kopte Spies een vrijschop pardoes in de handen van Lentz.

0-0 dus na een boeiende eerste helft waarin KSVR als best voetballende ploeg enkele mooie kansen onbenut liet.

0-1 na strafschop voor handspel

Na de rust moest KSVR er dus opnieuw tegenaan in de zoektocht naar een eerste thuiszege. Het begon met een goed schot van Vandeputte in de handen van Blondeel. Vanthournout kanjerde even later hoog over. Op voorzet van Borry belandde de bal via een Geels tussenstation op het hoofd van Okitokandjo, die niet meer goed kon mikken en over kopte. Even later mikte ook Seoudi slecht toen hij onbesuisd naast het doel knalde.

Iets wat Cauwenberg hem aan de overzijde nadeed door een wenkende kans op de 0-1 over te kanjeren. Die 0-1 kwam er even later toch toen Kerckhofs na handspel van Raes een strafschop kon omzetten. Het al onmondige KSVR moest nu dus in de achtervolging maar deed dit nogal overhaast en de kansen kwamen nu moeilijker. De bezoekers trokken zich nu helemaal terug en er leek nauwelijks doorkomen aan. Vanthournout kon toch tot aan de achterlijn doordringen, maar De Rechter kreeg zijn voorzet niet tussen de palen.

De debuterende invaller Impens pakte onmiddellijk met een goed schot uit maar zag dit afgeblokt in corner. De tijd tikte ondertussen weg in het Roeselaarse nadeel. Op voorzet van Borry dook Raes in de vuurllnie op, maar het duurde te lang voor hij de bal onder schot kreeg en weg kans. KSVR probeerde nog wel alles, maar niets kon baten.

Ook in de slotminuut kraakte De Rechter naar het toonbeeld van de wedstrijd nog een schot. Tweede opeenvolgende thuisnederlaag meteen.

(Verslag : ksvr.be)

Doelpunten: 59′ Kerckhofs (str., 0-1)

KSV Roeselare: Lentz, Marcos, Raes, Perdichizzi, Borry, Vandeputte (76′ Impens), Provoost (85′ Vandewalle), Vanthournout, De Rechter, Seoudi en Okitokandjo (66′ Myny)

ASV Geel: Blondeel, Christiaens, Santermans, Scheelen, Cauwenberg, Van Mierlo, Gielis, Kerckhofs, Swolfs, Spies en Annab (34′ Van Der Heyden)

Scheidsrechter: Lagaert

Gele kaarten: Scheelen (G), Christiaens (G)