KSV Roeselare mag nog hopen na 0-1 winst bij Dessel

© VDB
Redactie KW

Uit bij ploeg in vorm Dessel Sport greep KSV Roeselare de laatste kans om zich op de slotspeeldag van een plaatsje bij de eerste acht te verzekeren.

Geen Provoost bij wit-zwart, wel een eerste basisplaats voor jeugdproduct Samyn en een met Lépicier en Coussement een onuitgegeven duo op het Roeselaarse middenveld. KSV Roeselare moest winnen, maar het was het Dessel van Regi Van Acker (ex-Kortrijk en volgend seizoen trainer bij Deinze, red.) dat met een bal van Kevin Janssens op de buitenkant van de paal voor de eerste dreiging zorgde. De thuisploeg pakte de voorbije weken een opmerkelijke twaalf op achttien en toonde zich met een schot van Spaenhoven en een vrije trap van Rommens ook in het tweede kwartier de gevaarlijkste ploeg. Overwicht dat zich grotendeels tot steriele druk beperkte, want toen Brouwers eerst over mikte en Spaenhoven wat later een hoekschop van Kis in eigen doel werkte was het niet Dessel, maar wel Roeselare dat op slag van rust de score opende.

Weinig kansen

Een doelpunt dat wit-zwart meer grip op de wedstrijd gaf, want uitgespeelde kansen bleven na de koffie zo goed als uit. Eén keer nog moest Malherbe aan het werk toen opnieuw Rommens op vrijschop naar de benedenhoek mikte en de ingevallen Wolke Janssens in de herneming in het zijnet trapte. Door het gelijkspel tussen Lierse en Lommel houdt Roeselare al zeker tot de komst van provinciegenoot Coxyde de hoop levendig om bij de top acht te eindigen. Daarvoor moet het zelf winnen van Coxyde en hopen op puntenverlies van Lierse.

(SBE – foto VDB)