KSV Roeselare maakt zich geen zorgen om transferverbod

26/06/14 om 10:37 - Bijgewerkt om 10:37

Bron: Kw

Woensdagavond raakte bekend dat KSV Roeselare, net als twee andere tweedeklassers Aalst en Tubeke, een transferverbod kreeg opgelegd van de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Op Schiervelde maken ze zich weinig zorgen.

KSV Roeselare maakt zich geen zorgen om transferverbod

© VDB

Het transferverbod wordt opgelegd op basis van het bondsreglement artikel 421, dat stipuleert dat de licentiemanager van de KBVB het recht heeft om tekortkomingen in de licentieverplichtingen te bestraffen met een verbod tot aanwerving van spelers.

Brecht Vermeulen, ondervoorzitter van de CVBA van KSV Roeselare, maakt zich weinig zorgen: "KSV Roeselare heeft een aantal documenten niet ingestuurd en had een achterstand bij een aantal betalingen op het moment van de tussentijdse controle eind mei. Een deel hiervan is al opgelost, een deel moet nog gedaan worden. De club doet het nodige opdat deze sanctie zo snel mogelijk zal worden opgeheven."

Ook CEO Johan Plancke is niet onder de indruk: "Alle betalingen zijn intussen gebeurd, maar we wachten nog op twee attesten en hopen dat die midden volgende week zullen kunnen overgemaakt worden aan de licentiecommissie zodat het transferverbod zo snel mogelijk kan worden opgeheven. We verwachten dat deze zaak eind volgende week volledig van de baan zal zijn."

(LB/FBR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!