KSV Roeselare lijdt kostbare nederlaag bij Patro Eisden Maasmechelen

Tom Raes opende nog wel de score voor KSVR, maar Roeselare ging toch met zware 4-1-cijfers onderuit in Limburg. © VDB

Op het veld veld van de nummer voorlaatst deed wit-zwart met een 4-1-nederlaag een slechte zaak in de strijd voor een plaats bij de top acht.

Nochtans leek Roeselare met een vroege goal van Tom Raes – die een afvallende bal voorbij Grootaers werkte – al na twee minuten op schema. Na een halfuur gebikkel op het middenveld was ook de tweede doelpoging er eentje van de bezoekers, maar op vrije trap van Kis knikte Martin Suarez over. Aan de overzijde kende de thuisploeg meer geluk toen Orye vanuit de kluts (na een vrije trap van buiten de zestien) gelijkstelde.

In de tijd die voor de rust nog restte besloot Owusu na een lange solo op de thuisdoelman. De wedstrijd bleef ook in de tweede helft slordig om volgen. Even deed een dubbele invalbeurt (De Rechter en Brouckaert voor Impens en Owusu) de Roeselaarse hoop herleven, maar toen Provoost met een tweede geel naar de kant moest en Orye vrijwel meteen erna de bordjes op 2-1 bracht, slaagde KSVR er niet meer in om het tij te keren. Een avond om snel te vergeten, want op enkele minuten tijd werd het uiteindelijk zelfs 4-1 toen ex-KSVR-spits Stevy Okitokandjo voor de 3-1 zorgde en Wala Zock met een schuiver de voor de Schiervelde-jongens zure eindcijfers op het bord zette.

Eindstand: 4-1