KSV Roeselare lijdt 2-1 nederlaag op KVC Westerlo

Baptiste Schmisser wist te scoren voor Roeselare, maar toch moest het de drie punten afgeven aan Westerlo. © BELGA

Het Kuipke in Westerlo was in het verleden altijd een heel moeilijke klip voor de wit-zwarten met nauwelijks puntengewin.

Jordi Condom koos in de basis voor de nieuwkomers: van der Weg, Camargo en Yagan. De ploeg startte verrassend in een 4-4-2 opstelling , met een duidelijk oog voor een stevige organisatie, dus geen 3-5-2 of 4-3-3 of 3-4-3, zoals in de oefenmatchen.

Na een korte studieronde van een tiental minuten kwam het eerste gevaar van de bezoekers. Een voorzet van Yagan werd slecht beoordeeld door doelman Van Langendonck. Hij liet de bal door de handen glippen maar kreeg hulp van de paal. Beide ploegen probeerden goed te combineren, maar de verdedigingen bleven baas over de aanvallers.

Net na de twintigste minuut viel het eerste doelpunt. Naessens plukte een lange voorzet van Van den Bogaert uit de lucht en draaide zich vrij, nadat van der Weg zich al te makkelijk liet uitspelen en Naessens kon binnen tikken naast Biebauw, die ook niet echt vrijuit ging. Even later verkeek Biebauw zich op een ver schot en Oto’o kon de afvallende bal in het doel deponeren, maar de goal werd wegens twijfelachtig buitenspel afgekeurd. Even later tikte Camargo bij een voorzet van op rechts Gbogo aan in de kleine rechthoek, maar scheidsrechter Vermeire wuifde het thuisprotest weg. Camargo pakte nog uit met een knaller vanop afstand die net over het doel zoefde en Van Langendonck moest een hard schot van Dufour in hoekschop werken. Tussendoor moest Biebauw nog enkele thuispogingen verwerken. Ruststand 1-0.

De Smet verving na de rust Lépicier en KSVR legde vlottere combinaties op de mat zonder echte doelkansen af te dwingen. De eerste kans was voor de thuisploeg, na een mooie combinatie vuurde Gboho een pegel af op de vuisten van Biebauw. Het spel kabbelde op en neer tot Baptiste Schmisser een slecht weggewerkte bal in doel kon werken.

De wedstrijd leek uit te doven en op een gelijkspel te eindigen, tot Guy Dufour een tweede gele kaart slikte wegens spelbederf. Hij trapte ondoordacht een bal nog weg en zette zijn ploeg zo buitenspel. Een minuut later liet Schmisser zich aftroeven door Naessens die de bal met het hoofd in de benedenhoek deponeerde en zo de 2-1 op het bord zette. KSVR kon met tien man niet meer reageren in de slotfase. KSVR is weer in hetzelfde bedje ziek als vorig seizoen. Wit-zwart scoort zo moeilijk en moet dringend op zoek naar spitsen !

VC Westerlo : Van Langendonck, Dewaele, Biset, De Schrijver (90′ Alessandro), Gboho ( 91′ Petrov), Van den Bogaert,Soumah, Rommens, Van Eenoo, Oto’o en Naessens ( 93’Corstjens)

KSV Roeselare: Biebauw, Da Silva Camargo, Schmisser, Kompany, van der Weg(88′ Kargbo), Van Acker, Zolotic,Lépicier (46′ De Smet), Dufour, Godwin en Yagan (58′ Samyn).

Doelpunten : 23′ Naessens 1-0, 67′ Schmisser 1-1, 78′ Naessens 2-1

Gele kaarten : 50′ Dufour, 77’Dufour (tweede geel), 94′ Kompany

Rode kaart :77′ Dufour (2xgeel)

Scheidsrechter: Vermeire