KSV Roeselare klopt Torhout KM in oefenmatch, comeback Kompany geen succes

Emile Samyn scoorde twee keer © BELGA

Dinsdagavond hebben SV Roeselare uit 1B en Torhout KM uit de tweede amateurklasse een oefenmatch gespeeld op Schiervelde. De thuisploeg won met duidelijke 4-0 cijfers.

De thuisploeg liet al zijn kernspelers opdraven en stelde quasi twee verschillende ploegen op in elke helft. Torhout KM had slechts 14 spelers meegebracht en er waren meerdere kernspelers niet bij wegens blessures (Haghedooren, Frutos, Willems, Vermander, Vandenbussche) of andere redenen (Olievier, Goddeeris, Steur, Vandaele, Vanysacker).

Bij die veertien wel beloften als Tanghe, Bouckaert, Bonte en Callewaert. En een Griekse testspeler, een doelman met de naam Dimitris.

Het klasseverschil was duidelijk. Even voor het halfuur scoorde Cornet op aangeven van Godwin, die zelf vlak voor de rust een assist van Cerigioni in doel werkte. Met een fel gewijzigd Roeselare vielen in de laatste twintig minuten nog twee doelpunten via Emiel Samyn, ooit nog gegeerd door Torhout. Voor de thuisploeg was de rentree van François Kompany een afknapper. Pas bij de rust ingekomen, maar al snel geblesseerd naar de kant. Bij Torhout vonden ze het een nuttige oefenpartij en waren ze blij dat er geen blessures vielen.