KSV Roeselare klopt landskampioen KAA Gent

Christophe Martin Suarez in duel met Nermin Zolotic. © VDB

Na de 1-0-zege van vorige vrijdag tegen Club Brugge heeft KSVR nu ook de scalp van KAA Gent beet. Een doelpunt van Christophe Martin Suarez volstond voor de tweedeklasser om de derde oefenwinst thuis te houden.

Bij KSVR verscheen tester Muzembo voor de tweede opeenvolgende keer aan de aftrap. Met twee reddingen van Lentz (op pogingen van Hajradinovic en Raman) en een afgeblokt schot van Suarez begon de derde Roeselaarse opdracht tegen een eersteklasser aan een hoog tempo. Toen Gavazaj langs thuiszijde neerging aan de rand van de zestien kende diezelfde Suarez op vrijschop van De Rechter meer succes en verdween de brilscore na twintig minuten van het bord.

Beide ploegen hadden nog enkele kansen (zo ging Vandenbussche nog plat op een nieuwe poging van Suarez en kopte Raman een metertje voorlangs), maar al te grote problemen kende de tweedeklasser niet om de 1-0 voorsprong vast te houden. Toen ref Van Damme diep in de tweede helft naar de stip wees, leek een laat gelijkspel alsnog in de maak, maar net als tegen Club Brugge kroonde KSVR-doelman Malherbe zich ook nu weer tot matchwinnaar.