KSV Roeselare klopt KSV De Ruiter met 0-2

Eersteprovincialer KSV De Ruiter speelde een meer dan verdienstelijke thuiswedstrijd.

Bij de thuisploeg ontbrak doelman Six, bij KSVR bleven de geblesseerden Kennedy en Seoudi en doelman Lentz aan de kant. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg, in de vierde minuut kopte Kimpe een hoekschop net over de kruising. De bezoekers knutselden enkele goede aanvallen in elkaar, maar rots in de branding centraal verdediger Demets keerde alles. In de 28ste min knalde Vanthournout van op 20 meter hard op doel, doelman Horbach voorkwam met een prachtsave de 0-1. Borry zette even later mooi voor, maar de kopbal van Provoost zoefde net over. Vervolgens pakte Vanthournout uit met een zware loeier en de bal verdween hoog in doel voorbij de kansloze Horbach. Ook Myny pakte uit met een vluchtschot, maar dat zoefde net naast de kruising. Tijd voor invallend scheidsrechter Olivier Vandepitte om vijf minuten voor de rust vervroegd af te fluiten. Hevig protest bij trainer Franky Van der Elst, die de scheidsrechter attent maakte op zijn fout, waarop die hervatte met een scheidsrechtersbal. Uit het publiek stegen luidruchtige Rodania kreten op.

Beloften

Na rust bracht KSVR een volledig belofteteam in lijn, enkel tweede doelman Gies was de enige overblijver van het startend geheel uit de eerste helft bij KSVR. De Ruiter begon met dezelfde ploeg maar wijzigde tijdens de tweede helft meerdere spelers. Stilaan zakte de thuisploeg fysiek weg en had het moeilijk om de goed startende belofteploeg in toom te houden. Enkele minuten na rust haalde Maki van op 20 meter uit met een prachtig vluchtschot en zette de 0-2 op het bord. De bezoekers versierden nog enkele kansen, maar de wedstrijd doofde stilaan uit. In de 70ste minuut moest KSVR met 10 verder nadat Jens Crombez in botsing kwam met de thuisdoelman.

KSV De Ruiter : Horbach (46′ Parmentier), Bentein (73′ Despeghel), Vansteenkiste (57′ Cappelaere), Demets (63′ Ramant), Cool (63′ Coppé), Deceuninck (67’Scheldeman), Otté (73′ Desmet), Claerhout (57′ Sahnoune), Gekiere, Kimpe, Verhelst (73′ Lodrioor)

KSV Roeselare (Eerste helft) : Gies, Camozzato, Raes, Bojovic, Perdichizzi, Myny, Provoost, Vanthournout, Borry, De Rechter en Mbuba.

KSV Roeselare (Tweede helft) : Gies, Demeyer, Defevere, Declercq, Muylle Ashley, Crombez, Uçak, Maki, Kabeya (tester), Deckmyn en Muylle Bjarne

Doelpunten : 38′ Vanthournout 0-1, 49′ Maki 0-2