KSV Roeselare in slotminuten voorbij Lierse

Duel tussen Kjetil Borry (l) en Etien Vetikonja (r). © VDB

Met een late strafschopgoal van Seoudi hield de tweedeklasser in blessuretijd de gesmaakte zege thuis.

Na de vier op zes tegen Cercle en Deinze behield Franky Van der Elst het vertrouwen in dezelfde elf. Het bleef tegen een weinig efficiënt voetballend Lierse – met veel beweging rond de bal maar weinig diepgang – lang wachten op een uitgesproken kans. Langs bezoekerszijde legde Hassan op het kwartier zonder veel overzicht te ver terug op Velikonja, terwijl aan de overkant Lépicier niet voldoende kracht op een vrijschop van Impens kon zetten om doelman Brondeel te verontrusten. Een billijke 0-0 dus na een wat zoutloze eerste vijfenveertig minuten.

Ook bij het aanvatten van de tweede helft bleef de partij aanvankelijk in hetzelfde bedje ziek. Toen er op het uur toch wat meer uur in de pan kwam, leek een tweede competitiegoal van De Rechter (op aangeven van Seoudi via de binnenkant van de paal) voor de kentering te zorgen. Nooit gaf Lierse de indruk nog langszij te komen, maar toen Velikonja op zes minuten voor tijd een vrijschop in de korte hoek mikte, leek KSVR eraan voor de moeite. Een puntje dat in extremis toch een zege werd, want na een overtreding op Damman klaarde Seoudi de klus vanop de stip. Een zege die KSVR op een voorlopige zesde plaats brengt.